mardi 25 mars 2008

Almond Pistachio Rolls


A la demande de Véro de Cuisine Métisse je suis partie à la recherche de la recette de ce que j'appelle "Cashew Rolls"... Et j'ai trouvé la recette... Bon elle est en anglais car j'ai un peu la flème de la traduire, mais je pense garder le lien où je l'ai trouvé --> ici
Voici la recette :

ALMOND -PISTACHIO ROLLS

(makes 25 pieces)

For the pistachio dough

½ kg pistachios

1 cup sugar

1 pinches saffron

½ tsp cardamom powder

For the almond dough

1 kg almonds

1 kg sugar

For decoration

silver foil

Preparation time:20 min, Cooking time: 30 minutes

  • For the pistachio dough

  • Put the pistachios into boiling water for 4-5 minutes.

  • Drain, remove the skin by rubbing on a piece of cloth and grind into a powder.

  • Mix the sugar in 8 to 9 tbsp of water and boil in a broad vessel until it forms a soft ball. Add the pistachios powder and allow to cool.

  • Warm the saffron in a small vessel, add 2 tsp of milk and rub until the saffron dissolves.

  • Add the saffron liquid and the cardamom powder to the pistachio dough.

  • Roll out the dough and make small rounds.

  • For the almond dough

  • Soak the almonds in water for 12 hours. Drain and put into boiling water. Cover and leave for 10 min.

  • Drain the almonds, remove the skin and drop into cold water so that they do not discolor.

  • Grind with a little water in a grinder. Add the sugar and cook until the mixture forms into a dough. Leave for 5 min.

  • How to proceed

  • Roll out the almond dough and cut into square pieces which exactly cover pistachio rolls.

  • Place a pistachio roll on an almond square piece and roll up.

  • Repeat with the remaining pistachio and almond squares.

  • Decorate with silver foil, cut into small pieces and serve.


Je vous propose de faire des tests de fabrication de petites gourmandises indiennes !!! Et après vous me dites si ça marche... Ici ça coute tellement peu cher, que j'ai pas envie de me fatiguée....hihihihi. Mais je suis sûre que je serai contente de manger ces petites gourmandises en rentrant en France et surtout à les fabriquer !!!
(Pour les feuilles d'argent je ne sais pas si ça se trouve en France)

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Pour les feuilles d'argent, peut-être qu'on en trouverait à Paris dans le quartier indien... Je garde ta recette sous le coude, c'est plus pratique que d'aller jusqu'en Inde en manger, merci ! :-)